2012. november 14., szerda

Az emberről aki nem mert felnőni

Reggel felkelt és már nem azzal a nyilvánvaló egyszerűséggel tekerte meg az aznapi spanglit. Ez lesz az utolsó. Folyton ezt ismételgette magában, de valahogy mindig ébredés után, míg mielőtt a szemei kinyíltak, a papír és a zöld gubók után nyúlt.
Ez volt az utolsó, mondta a nyúzott cipője orrának mielőtt elindult az aznapi munkakereső körútjára. Ma állást fogok kapni, sőt, megtalálom álmaim állását és soha többé nem lesz gondom semmire. Aztán felhívom azt a lányt akivel pár hete az UV fény alatt találkoztam. Kékeslilán vakított a foga.
Ezt már aközben gondolta, hogy elhagyta az állásközvetítőt és belépett a legközelebbi kávézóba. Egy kávé igazán belefér, hiszen ma van a lehetőségek napja. Aktatáskával, nyakkendőben fogok járni, tornacipővel, amit nem látnak majd az íróasztal alatt. 
Persze kellene egy új cipő... ilyen cipőben sosem kapom meg álmaim állását, nem lesz enyém a kékfogú lány. Ahogy a cipőbolt felé haladt, sűrűn bozontos hajába túrt, amire jócskán ráfért volna egy vágás. Borostája gyakran szúrta az arcát.
Ha hazaértem kipróbálom azt a régi receptet, amit már olyan régóta szerettem volna. Ameddig üres az ember hasa, semminek nem lehet nekiállni! Rugdosta a kavicsokat az utcán, miután a tökéletes cipőt megtalálva a régi kis élelmiszerbolt felé tartott, ahová évek óta járt. Itt minden ugyanaz. Semmi változás. Ezért is szereti ezt a helyet. Almákat dobált a levegőbe, de közben messze járt. Otthon a sarokban porosodik egy gitár. Ki kellene próbálni már.
A bevásárlás előtt még megnézett mozit, majd szatyrokkal teli zuhant a kanapéra. Bámulta egy ideig a tv-t, végül a telefonon egy számot tárcsázott. A kijelzőre pillantva meglátta az időt: 17:45.
17:50...  A zuhany alá lépve a vízcseppek finoman masszírozni kezdték az arcát. A csengőszó ugrasztotta ki a vízsugarak alól. A pizzán sonka-gomba - 1500,-. Majd holnap főzök, ma úgyis túl késő volt már hozzá.
Másnap ahogy felkelt, továbbra sem azzal a nyilvánvaló egyszerűséggel tevékenykedett, hiszen tudta: a mai az utolsó. Ma van a lehetőségek napja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése